Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Tekstbureau MARBÈR


Blogs

Blogs

view:  full / summary

Geen kroket betekent oorlog

Posted on November 26, 2015 at 8:05 AM Comments comments (66907)


Sodexo is in Nederland vooral bekend als cateraar. Maar het internationale bedrijf is van meer markten thuis. Willem Schipper: “Wij hebben eigenlijk alles in eigen huis, van timmerman tot leaseauto’s. We kunnen nieuwe concepten aanbieden. In Engeland hebben wij een gevangenis gebouwd en de gevangenbewaarders aangenomen.” Maar catering blijft ook belangrijk. Kirsten Drenth: “Wij proberen onze klanten te verleiden en bieden veel vers en gezond aan. Maar de kroket bieden wij ook nog aan. Die moet je niet willen verbieden. Dan krijg je oorlog.”

Ik ben een blije postzegel

Posted on September 10, 2015 at 11:45 AM Comments comments (8819)


Bas Mennink: "Ik word heel snel enthousiast als ik met iemand in contact kom die een vlammetje heeft branden waarin ik een fikkie kan steken. Het grappige is dat de meeste mensen wel een vlammetje hebben maar het staat niet bij iedereen aan. Op het moment dat ik het bij iemand aankrijg en die persoon is in staat om er iets mee te doen, dan word ik daar heel gelukkig van. Hij gaat dan dingen neerzetten die mooi zijn. En werkt dan elke dag waaraan en waarin hij gelooft.”

http://www.geleballon.nl/blog/ik-ben-een-blije-postzegel

 

Ik wil dienstbaar en respectvol ondernemen

Posted on August 26, 2015 at 6:25 AM Comments comments (27223)


Blent Service start eind september van start met een bezorgservice van drogisterijproducten voor ouderen en mantelzorgers. Nathanaël J. Joseph. Hij staat met zijn zakenpartner Joël Mangar aan de vooravond van het ondernemerschap.

http://www.geleballon.nl/blog/ik-wil-dienstbaar-en-respectvol-ondernemen

 

MKB-ondernemer moet 3.0 worden

Posted on August 16, 2015 at 12:05 AM Comments comments (11452)

Natale Valente, directeur van ING MKB in Apeldoorn: "Misschien moet de MKB-er geen 2.0 worden maar 3.0. Stel jezelf de vraag of je nog wel alle vaardigheden bezit die nu nodig zijn om jouw product of dienst in de markt af te zetten. En onderzoek of er nog wel een doelgroep is voor dat product of die dienst. Misschien moet je nu wel afwijken van wat je hebt. Je moet open staan voor kritiek en zelfspiegelen. Dat is vaak niet des MKB-ers. Dan is het wel eens handig dat je partijen erbij vraagt die je kunnen helpen. Zoals een bank.”

http://www.geleballon.nl/blog/mkb-ondernemer-moet-30-worden


 

Ondernemers kunnen meehelpen aan de ontwikkeling van migrantenvrouwen

Posted on July 31, 2015 at 12:20 AM Comments comments (8280)

De Apeldoornse ondernemer Marleen Hoogeboom geeft leiding aan de stichting Da Capo in Apeldoorn. “Wij bieden (migranten)vrouwen mogelijkheden om nieuwe competenties en vaardigheden aan te leren. Via scholing, vorming en werk. Zij kunnen daardoor beter participeren in de samenleving en deelnemen aan de arbeidsmarkt in vrijwillige of betaalde functies. Wij willen hen verder helpen in de Nederlandse maatschappij.”

http://www.geleballon.nl/blog/ondernemers-kunnen-meehelpen-aan-de-ontwikkeling-van-migrantenvrouwen

Wethouder Johan Kruithof: 'Onze rol is om regelgeving weg te nemen'

Posted on July 15, 2015 at 1:10 PM Comments comments (7563)

“Onze rol is om regelgeving weg te nemen. Om dat te durven. Die rol heb ik als wethouder. En we moeten bereid zijn om risico’s te lopen, om dingen uit te proberen. En om zelf het goede voorbeeld te geven. Wij zijn namelijk ook een werkgever.”

http://www.geleballon.nl/blog/onze-rol-om-regelgeving-weg-te-nemen

Samenwerking bedrijven en gemeente is inspirerend

Posted on July 5, 2015 at 8:45 AM Comments comments (7847)

Hans Hogeveen is Grondlegger en eigenaar van verpakkingsproducent ITS in Apeldoorn. En voorzitter van Bedrijvenkring Apeldoorn. "“Ik heb veel bijgeleerd, vooral in die rare politieke wereld. Ik verbaas mij daar iedere dag over. Ik daag politici wel eens uit om eens mijn wereld binnen te stappen om te leren wat er bij ons speelt. Luister naar onze verhalen en leer waarom sommige dingen niet lukken in de praktijk.” 

http://geleballon.nl/blog/samenwerking-bedrijven-en-gemeente-inspirerend

 

Breedte-aanpak hielp ons door de crisis

Posted on May 20, 2015 at 8:55 AM Comments comments (11760)

Jeroen Rutten, adjuct-directeur van 76 jaar oude aannemersbedrijf Draisma in Apeldoorn en voorzitter van Juniorkamer Apeldoorn: “Ik wil dat onze naam nog steviger in Apeldoorn is gevestigd door de bouw van mooie nieuwe projecten. We zijn per slot van rekening een Apeldoorns bedrijf met veel werknemers uit deze stad.”

http://geleballon.nl/blog/breedte-aanpak-hielp-ons-door-de-crisis

Ik verstoor de orde

Posted on May 5, 2015 at 9:10 AM Comments comments (12383)


Rolf Winter is eigenaar van DWARS en PUIK en oprichter van Centrum Voor Jong Ondernemerschap: “Ik kan goed aanjagen en bouwen. Ik ben daarentegen een slechte manager. Vind aanjagen heerlijk. Bij alles wat ik doe en zie, krijg ik ideeën. En wil ik er iets mee doen. Het is gekke is dat ik privé best introvert ben, kan ik goed op de achtergrond opereren. Zakelijk ben ik extrovert. Dan vind ik het leuk om op te vallen.”

http://geleballon.nl/blog/ik-verstoor-de-orde

 

 

 

Ik ben trots op wie ik ben

Posted on March 5, 2015 at 8:25 AM Comments comments (16089)

 

Edwin Grouwstra is directeur van Grouwstra Personen- en Bedrijfsauto’s én Saab Service Deventer. “Of internet een vooruitgang is voor de branche? Eigenlijk niet. Onze speelruimte is weg. Een consument is tegenwoordig goed voorbereid, hij weet wat hij wil en hoeveel zijn oude auto waard is. Hij komt gericht naar ons toe voor een specifieke auto die hij op onze site heeft zien staan. Als de foto’s overeenkomen met de werkelijkheid, dan verkoop ik die auto binnen tien minuten. Vroeger kon je nog wel eens een blauwe Golf verkopen aan iemand die een zwarte wilde. Omdat je wist dat die zwarte in de omgeving van Deventer toch niet te koop was.”

http://geleballon.nl/blog/ik-ben-trots-op-wie-ik-ben

Je krijgt alleen via netwerken een baan

Posted on February 5, 2015 at 8:25 AM Comments comments (6888)


Sandra Weijers, eigenaar van Netjewerk: “Netwerken is het geheim van jouw succes. Ik heb enorm lopen netwerken. Alleen maar praten, praten, praten. Met mensen die in hetzelfde schuitje na ontslag zaten als ik. Maar ook met mensen die nog meer kennis van de onderwerpen hadden. Ik had bij aanvang 230 linkedin connecties, nu zo’n 1.400. in anderhalf jaar tijd.”

http://geleballon.nl/blog/je-krijgt-alleen-netwerken-een-baan

Marko Kok: 'Gewoon doen!

Posted on December 2, 2014 at 11:00 PM Comments comments (7124)

Marco Kok (45 jaar) uit Deventer is directeur Ondernemersvereniging MKB Deventer.Onder zijn verantwoordelijkheid groeide deze organisatie de afgelopen 20 jaar explosief.Zijn geheim? “Creativiteit, luisteren naar de behoefte van de leden en de verbinding maken tussen de leden. En we zijn meer dingen voor onze leden gaan doen, bijvoorbeeld collectieve inkoop van energie, telefonie en fitness. Dat leverde een besparing op. Door die schaalgrootte kunnen we leuke dingen doen voor ondernemers.”


Rss_feed